Rob van Zoggel
Bijnaam Rob in de branding
Functie Bassist
Gear American Fender Jazz Deluxe, SWR
LoekideVosCoverbandRob

Zaken die je dient te weten over Rob:

Opgegroeid in het boerengat Mirroi maar tegenwoordig samenwonend in de grote stad Den Bosch. Is sinds het prilste begin lid van Loeki de Vos. Rob hoorde als klein jongetje wel eens muziek uit de kamer van zijn zus komen maar vond die herrie maar niks. Hij kocht later toch een LP van Bill Haley and his Comets waarmee hij een begin maakte aan zijn interesse voor rock muziek. Die ontwikkeling ging verder naar Queen en via Iron Maiden en Metallica naar Sepultura, daarmee wel de hardste periode uit zijn muzikale leven.

Intussen werden de concerten en festivals druk bezocht en begon de interesse te leven om zelf in een band te gaan spelen. De eerste voorzichtige schreden met Loeki de Vos werden gemaakt. Als iemand zich afvraagt waar die bandnaam toch vandaan komt, dan wil Rob dat best nog een keer uitleggen…

Terugkijkend op alle bands die hij ooit gaaf vond, en vaak nog steeds vindt, valt op dat de bas daar toch wel als een rode draad doorheen loopt (behalve Queen en Iron Maiden ook Faith No More, Primus, Tool, Incubus, Skunk Anansie, Jamiroquai, RHCP, 24-7 Spyz, Fishbone). In tegenstelling tot de meeste bassisten dus vanaf het begin overtuigd bassist. En niet een gefrustreerde gitarist die alleen in de band mocht als hij de basgitaar oppakte. Speelt dus graag rock maar kan tegenwoordig ook muziek die hij vroeger verafschuwde wel waarderen vanwege de bas (disco!). Hij is de laatste tijd zelfs stijlen aan het oefenen die vroeger veel te moeilijk leken zoals funk, ska en ook disco. Inspirerende bands daarbij zijn Doe Maar, Jamiroquai, The Police, Chic, James Brown, The Jig, etc.. Dus de ontwikkeling gaat nog wel even door, niet in de laatste plaats die van Loeki de Vos zelf! LOEKI ROCKS!

 

hans_low_res_zwGerard_Low_Res_ZW.jpgbob_low_res_zwrob_low_res_zwarjan_low_res_zw
Hans van EijkGerard BatenBob LamersRob van ZoggelArjan van Eijk
ZangLead gitaarDrumsBasgitaarRythm gitaar