GERARD BATEN
Bijnaam Sjeraar
Functie Solo gitartist
Gear Fender / Hagström / Tokai / Koch
LoekideVosCoverbandGerard

Zaken die je dient te weten over Gerard:

Geboren en getogen in Valkenswaard, en nu na enkele omzwervingen nu woonachtig in Eindhoven. Is sinds april 2002 lid van Loeki de Vos. Creatieve geest, samen met Arjan van Eijk. Leerde Arjan kennen op St. Lucas te Boxtel (grafische M.T.S.). Na de opleiding scheiden zich de wegen, echter het contact blijft. Vertrekt naar Duitsland in eind 1999 om als ontwerper voor Audi in Ingolstadt te gaan werken. Keert na twee en een half jaar terug als gevolg van de keuze voor zijn grote liefde en het niet te weigeren super aanbod om voor Loeki te komen spelen.

Begint op vijftienjarige leeftijd met gitaar spelen. Na twee jaar klassiek is wel welletjes. Het is tijd voor de elektrische gitaar! De tijd komt dat studie en werk veel tijd vragen. Echter het pingelen 3 hoog links achter blijft, hetgeen uiteindelijk na meer dan 20 jaar zijn vruchten afwerpt. Parallel gaat de muzikale levensreis van disco, rock, metal (met bijbehorende haardracht) naar alternative rock en blues. Houdt op zijn tijd van stevige riffs, maar is ook niet vies van funky gitaarwerk. Niet raar daar het natuurlijke voorkeursritme van Gerard niet op de tel ligt.

Ziet iedere donderdag uit naar de repetitie, en heeft met de overige bandleden vooral een hoop lol. Dat lijkt iets vanzelfsprekends, maar misschien maakt dat nu juist Loeki zo uniek….

Vindt vet:
Jimi Hendrix / Foo Fighters / John Mayer / Curtis Mayfield / Sjako / Dokken / Stereo MC’s / Stevie Ray Vaughn / Cake / The Paladins / Me first and the Gimme Gimmies / Soulwax / Jaya the Cat / Poppa Chubby / Jamiroquai / van Halen / ZZ top / Prince / Clouseau

 

hans_low_res_zwGerard_Low_Res_ZW.jpgbob_low_res_zwrob_low_res_zwarjan_low_res_zw
Hans van EijkGerard BatenBob LamersRob van ZoggelArjan van Eijk
ZangLead gitaarDrumsBasgitaarRythm gitaar