Arjan van Eijk
Bijnaam Arie
Functie Slag gitarist
Gear Gibson Les Paul / Engl / Boss
LoekideVosCoverbandArjan

Zaken die je dient te weten over Arjan:

Geboren en getogen in Den Bosch/Empel. Via het hart van Den Bosch naar een buitenwijk in Vlijmen en inmiddels al weer een aantal jaar neergestreken in het centrum van Empel. Altijd gewerkt in de creatieve wereld van de reclame en marketing.
Vanaf jongs af aan speelt muziek een belangrijke rol in zijn leven en vanaf de staptijd brengt hij samen met vrienden Hans en Rob menig uurtjes door op diverse concerten en festivals. Was het destijds met name rockmuziek wat hem boeide, sinds het zelf maken van muziek is zijn muzikale horizon verbreed van rock tot soul en van funk tot blues.

Op de grafische school St. Lucas in Boxtel raakt hij bevriend met Gerard Baten, die toen reeds indruk maakte met gitaar riffs van Iron Maiden en Jimi Hendrix. Een dikke 10 jaar later hakt hij zelf de knoop door om te zoeken naar de muzikant in hem. “Achteraf een van de beste stappen in mijn leven tot nu toe” aldus Arjan. Na enkele jaren les en fanatiek gepingel op zijn gitaar, raakt Rob geïnspireerd en start met het volgen van basles. Samen met hem volgen er wat huiskamer jamsessies die al snel worden bijgewoond door de inmiddels tot zanger gepromoveerde neef Hans. Als even later schoolmaat Gerard en Bob Lamers zich toevoegen, kun je wel stellen dat ze inmiddels een uniek clubje bij elkaar hebben. Vriendschap en lol waarbij de gezamenlijk liefde voor muziek zich nog steeds verder ontwikkelt. Arjan speelt de slaggitaar en vind het een kick om op zoek te gaan naar muzikale opvullingen in de vorm van loopjes en riffs voorzien van de juiste sound.

Had hij bij zijn eerste gitaarlessen de hoop om ooit op te mogen treden, desnoods in het bejaardentehuis, inmiddels heeft hij deze gedachte bijgesteld: “Hopelijk kunnen we als we zelf de leeftijd bereikt hebben van (allemaal) grijs, oud en net niet dement, ons veertig jarig jubileum vieren van Loeki de (oude) vos.”

Vindt vet:
John Mayer / Mama’s Gun / the Stray Cats / Foo Fighters / Muse / Vintage trouble / The Commitments / Joss Stone / the Jig / Living Colour / Extreme (met name Nuno Bettencourt)

 

hans_low_res_zwGerard_Low_Res_ZW.jpgbob_low_res_zwrob_low_res_zwarjan_low_res_zw
Hans van EijkGerard BatenBob LamersRob van ZoggelArjan van Eijk
ZangLead gitaarDrumsBasgitaarRythm gitaar